Zongelegen residentie met zicht op zee Oostende (Mariakerke)

Met veel aandacht voor de veiligheid, energiebehoefte, gebruiksfaciliteiten en wooncomfort, biedt de residentie “Blankeduyn II” een antwoord op de groeiende vraag naar woonlocaties op een vlotte en bereikbare ligging, binnen de onmiddellijke omgeving van de zeedijk en het strand.

De residentie kijkt uit op beschermd duingebied waardoor u levenslang kan genieten van een open zicht zowel over het duingebied als over de zee. 

Schuin voor de residentie bevindt zich de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk, ook wel het Duinenkerkje genoemd in de volksmond en een beschermd natuurgebied.

Dit typische kerkje is een inspiratiebron geweest voor talloze schilders zoals Emile Bulcke, Giovanni Gianotti en James Ensor.

James Ensor speelde dan ook een belangrijke rol in het behoud van het kerkje en vond er uiteindelijk zijn laatste rustplaats.

De schilderijen van E. Lacroix die te bewonderen zijn in de kerk, werden in 1903 gerestaureerd door Constant Permeke.

De residentie “Blankeduyn II” is een residentie van slechts 4 wooneenheden en 5 garages. Hetgeen de onderlinge communicatie van de bewoners en algemene werkingskosten ten goede komt.

Het project weet bovendien te charmeren door zijn hedendaagse architectuur. Hier is bewust gekozen voor karakter, identiteit, kwaliteit en uitstraling.

De tendens om te komen wonen aan de zee wordt hier verder gezet. Wonen in een groene omgeving maar toch dicht bij een bruisende stadskern, dit kan bij de residentie Blankeduyn II. Tevens bevindt u zich op wandelafstand van gezellige restaurants, tearooms en historische bezienswaardigheden. 

© 2016 Groep Schollier. Alle rechten voorbehouden.